• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Grote Markt moet vanaf juni één groot terras worden
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Grote Markt moet vanaf juni één groot terras worden
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Grote Markt moet vanaf juni één groot terras worden
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Grote Markt moet vanaf juni één groot terras worden

Grote Markt moet vanaf juni één groot terras worden

De Grote Markt moet één groot terras worden vanaf 1 juni. Dat is de wens van Martin Ort van VBA lid ondernemersvereniging OVSA. Er ligt een aanvraag bij de gemeente Almere om het gehele plein vol te zetten met tafels en stoelen. Op die manier kan de horeca veel klanten bedienen en kan er toch anderhalve meter afstand gehouden worden.


De ondernemersvereniging is al weken met de gemeente in gesprek over het plan. De vraag is of er maximaal gebruik mag worden gemaakt van de ruimte. Veiligheidsdiensten zouden al naar het plan gekeken hebben of het voldoet aan de corona-maatregelen. Het college van burgemeester en wethouders heeft nog niet definitief de knoop doorgehakt. Ort verwacht dat er maandag een beslissing wordt genomen.

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid liet dinsdagavond weten dat de terrassen vanaf maandag 1 juni om 12 uur 's middags weer open mogen. Volgens Ort worden de tafels en stoelen dan pas maandagochtend op het plein gezet om te voorkomen dat er alvast mensen op gaan zitten.

Gemengde reacties in Almere Haven De ondernemers in de havenkom in Almere Haven zijn over het algemeen blij met de versoepeling. John Brons van restaurant Bij Brons: "We weten nu in ieder geval zeker dat we open mogen op 1 juni." Robin Zweers van Café 't Lievertje, iets verderop in de Havenkom, vindt de anderhalve meter afstand niet kunnen. "Daar ga ik geen geld mee verdienen."

Bron: VBA lid Omroep Flevoland 

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection