• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 2
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 2
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 2
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 2

VBA Corona UPDATE 2

Een week na de eerst Corona maatregelen heeft het kabinet moeten besluiten om deze maatregelen te verscherpen en verlengen tot 1 juni 2020. Het is nog duidelijker geworden dat we echt sociale afstand moeten houden en dat de Corona crisis niet een kwestie van een paar weken, maar van een paar maanden is.

Geheel conform dit besluit zullen wij alle geplande VBA bijeenkomsten tot 1 juni helaas moeten annuleren.

Persoonlijk contact
Zoals we in de nieuwsbrief van woensdag 18 maart hebben aankondigd, hebben we het initiatief opgepakt al onze leden te bellen. Om te vragen hoe het ermee gaat, of er zaken zijn waar jullie tegenaan lopen, om te checken wat vooral de informatiebehoefte is en bovenal om het contact met jullie te houden, ook in deze moeilijke tijden.

Dat deze belronde wordt gewaardeerd en nuttig is, bevestigt onze Sr. Cliënt Executive Marloes van Vugt, die inmiddels één derde van onze leden heeft gesproken. Uiteenlopende verhalen zijn de revue gepasseerd. Met pijn in ons hart horen we helaas ook de verhalen van leden die flink zijn getroffen. Ondernemers die hun gehele business hebben moeten stilleggen en nu onderzoeken hoe verder. Gelukkig horen we ook ondernemers die (in andere vakgebieden) kansen zien en die proberen te grijpen. Of leden die zich nu inspannen bij het helpen van anderen. Dat geldt zowel voor andere ondernemers, als mensen in hun omgeving die nu net dat beetje meer hulp kunnen gebruiken.

Alle gesprekken worden geïnventariseerd, vragen van leden worden doorgezet naar het bestuur en op de hulpvragen qua informatievoorziening proberen we in te spelen op ons LinkedIn platform ‘Samen met en voor elkaar, tegen Corona’. Op dit platform zien we ook nuttige tips van de leden zelf verschijnen.

Het is mooi om te zien dat de VBA ook in deze tijden een verbindende rol kan blijven spelen. We zien mooie acties ontspruiten en merken dat we er als vereniging ook nu voor elkaar zijn. Marloes gaat verder met haar belronde. Als we ergens qua informatiebehoefte aan kunnen bijdragen, laat het Marloes weten als ze belt of mail ons op .

Speciaal Coronanummer voor ondersteuning VBA leden via VBA crisis team
De VBA heeft gedurende het weekend niet stilgezeten en is bezig geweest met het samenstellen van een multidisciplinair crisisteam, waardoor we leden van de VBA mogelijk kunnen helpen en/of verbinden. Op dit moment bestaat dat crisisteam uit fiscalisten/accountants, advocaten (juristen) en het UWV. Waar nodig kan dit team organisch worden vergroot en aangevuld. Datzelfde geldt voor de vragen die binnen gaan komen.

Dank aan Certa Legal Advocaten, Cleerdin & Hamer Advocaten, Den Besten Advocaten, Okkerse & Schop Advocaten, Ron Kuizinga, Valentien Geerdes Advocaten, Van Brussel Advocatuur, Wienen & Van Tellingen, MTH Accountants & Adviseurs, Lentink Accountants & Belastingadviseurs en het UWV voor het meedenken en doen in onze strijd tegen het Corona virus! Voor door en met elkaar!

Heb je specifieke vragen, mail deze dan naar en wij zullen je vragen zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Ook kun je op werkdagen tijdens kantooruren (8.30-17.30 uur) telefonisch contact zoeken via nummer 036 - 712 26 10.

Speciale VBA LinkedIn groep voor al je vragen en tips
Voor actuele informatie rondom het Coronavirus, voor vragen en voor het geven van tips aan collega-ondernemers kan je terecht op onze besloten LinkedIn groep (alleen voor VBA-leden). Inmiddels hebben reeds 117 leden zich aangemeld voor deze groep! Mocht je dit nog niet hebben gedaan, klik dan hier om alsnog lid te worden.

Alle overige VBA-ontwikkelingen zijn te volgen via onze eigen bedrijfspagina. Volg jij ons nog niet? Klik dan hier.

TAKE CARE & STAY SAFE

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection