• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 1 Almeerse ondernemers bundelen hun krachten! 
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 1 Almeerse ondernemers bundelen hun krachten! 
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 1 Almeerse ondernemers bundelen hun krachten! 
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Corona UPDATE 1 Almeerse ondernemers bundelen hun krachten! 

VBA Corona UPDATE 1 Almeerse ondernemers bundelen hun krachten! 

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is enorm voor het Nederlandse bedrijfsleven. Jullie hebben wellicht vragen over bedrijfsvoering, personeel en regelgeving. Er heerst veel onzekerheid. Om jullie in deze onzekere en onvoorspelbare tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn, zullen wij relevante informatie en nieuws voor ondernemers verzamelen en één of twee keer per week een Corona nieuwsbulletin uitsturen met actuele informatie. Op deze manier houden we het overzicht en de verbinding met jou, ook op afstand!

UIteraard maken we hierbij uiteraard gebruik van reeds beschikbare en betrouwbare informatie vanuit RIVM, Rijksoverheid en Kamer van Koophandel. Vanzelfsprekend is er de expertise van partners uit ons eigen netwerk (o.a. Gemeente Almere, Ondernemersplein Almere).

Speciaal Coronanummer voor ondersteuning VBA leden
De VBA is op dit moment bezig met het samenstellen van crisisteams, waarbij we binnen verschillende disciplines Almeerse ondernemers mogelijk kunnen helpen en/of verbinden.

Een voorbeeld van zo'n crisisteam is een team van accountancy specialisten, zodat we jullie ook op dat vlak te woord kunnen staan. Andere relevante expertises werken we ook uit. Kortom, van leden voor leden!

Heb je specifieke vragen, mail deze dan naar en wij zullen je vragen zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Ook kun je op werkdagen tijdens kantooruren (8.30-17.30 uur) telefonisch contact zoeken via nummer 036 - 712 26 10.

Persoonlijk contact
Onze Senior Client Executive Marloes van Vugt zal jullie de komende weken telefonisch proberen te benaderen. Enerzijds om te vragen hoe het met je gaat en anderzijds om zo ook tot een brede inventarisatie te komen.

Regelingen voor ondernemers
De overheid wil ondernemers helpen die getroffen zijn door de Coronacrisis. Er komen of zijn regelingen in werking voor ondernemers ten aanzien van o.a. personeel, belastingen. Deze ontwikkelingen volgen wij op de voet.

Op de volgende websites kun je aanvullende informatie voor ondernemers vinden:

Informatie gemeente Almere omtrent Coronavirus
Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport
Overzicht van cruciale beroepen tijdens de COVID-19-uitbraak (en vitale processen)
Overzicht vitale processen
Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) als vervanging voor werktijdverkorting
Regelingen voor ondernemers
Veelgestelde vragen over coronavirus voor werkgevers en ondernemers
Fiscale gevolgen van het coronavirus
Veelgestelde ondernemersvragen
Belastingmaatregelen voor ondernemers
Steunpakket ondernemers
Zelfstandigenloket Flevoland

Voor vragen kunnen jullie ook contact opnemen met het KVK-coronaloket: http://www.kvk.nl/coronaloket. Staat je vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Speciale VBA LinkedIn groep voor al je vragen en tips
Voor actuele informatie rondom het Coronavirus, voor vragen en voor het geven van tips aan collega-ondernemers kan je terecht op onze besloten LinkedIn groep (alleen voor VBA-leden). Klik hier om lid te worden van deze besloten groep.

Alle overige VBA-ontwikkelingen zijn te volgen via onze eigen bedrijfspagina. Volg jij ons nog niet? Klik dan hier.

Samen voor elkaar!
In deze moeilijk tijd kunnen ondernemers veel voor elkaar betekenen. Met tips, kennisdeling, samenwerking en medeleven kun je elkaar helpen. Wij leggen als VBA graag de verbinding.

Natuurlijk volgen ook wij de adviezen van RIVM en de overheid. Alle VBA bijeenkomsten tot 7 april 2020 hebben we helaas moeten annuleren, we zitten echter niet stil en proberen op alle mogelijke manieren te ondersteunen en met elkaar in contact te blijven.

Wij hopen van harte dat we er met zijn allen snel en zonder al te veel problemen doorheen komen. We wensen je een goede gezondheid en veel sterkte toe in deze onvoorspelbare tijd.

TAKE CARE & STAY SAFE

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection