• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Inspiration Academy for Business: Boost IT!
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Inspiration Academy for Business: Boost IT!
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Inspiration Academy for Business: Boost IT!
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Inspiration Academy for Business: Boost IT!

Inspiration Academy for Business: Boost IT!

‘How Cybersecurity can boost your business’ was de inspirerende titel van een evenement waarbij VBA leden en relaties uit het netwerk van Ultimum, één van de organisatoren, waren uitgenodigd om de ICT kennis bij te spijkeren. De organisatie was dit keer in handen van Ultimum, Almere City FC (waar we te gast waren) en de VBA ICT kring.

Zo’n kleine 100 ondernemers waren op deze avond aanwezig. Het was dan ook al bij binnenkomst gezellig druk in de Business Club van de sportclub. Dagvoorzitter was Joost Buitenweg. Op geheel eigen wijze plakte Buitenweg de programma onderdelen aan elkaar. Het programma bestond uit drie sprekers met tijdens een pauze, een door Almere City FC aangeboden ‘power food’ buffet.

Voor nu zal ik een spreker uitlichten. Dat is Rodrigo Soto Escamilla, oprichter van Ultimum. Rodrigo is een gedreven ondernemer. Uit alles wat hij weloverwogen zegt, spreekt professionaliteit. Vol lof praat hij over de medewerkers, die de diverse onderdelen van Ultimum vormen. Er volgen enkele verhalen uit de praktijk. Duidelijk wordt dat cybercrime een niet te onderschatten fenomeen is en dat men, zeker als bedrijf, daar de nodige maatregelen tegen moet nemen. Anekdotes, tips en adviezen volgen elkaar in rap tempo op. Rodrigo stipt ook het gebruik van goede wachtwoorden aan.

Een onderwerp waar menigeen andere ideeën over heeft. Maak deze lang genoeg. Minimaal 12 tekens. Gebruik combinaties van hoofdletters, kleine letters, speciale ‘characters’ en cijfers. Je moet van goeden huize komen om deze, hopelijk verschillende wachtwoorden, te onthouden. Ook daar is een oplossing voor. Zonder merknamen te noemen en voorkeuren tegen te gaan, noemt Rodrigo het bestaan van zogenoemde password managers. Programma’s die de wachtwoorden voor je onthouden en vaak de mogelijkheid hebben om veilige wachtwoorden te genereren.

Ook bij deze presentatie wederom, we weten het een en ander al wel, maar doen we het ook? Met het huidige aantal cybercrime aanvallen kom je er niet meer onderuit om maatregelen te nemen. Het zal je maar overkomen dat je systemen worden gehackt.

Speciale dank voor de andere sprekers en uiteraard onze gastheer Almere City FC. De catering was weer prima verzorgd. Ook dat is VBA. Netwerken, kennis delen en samen met partners interessante evenementen opzetten. Zo, jullie moeten me nu verontschuldigen. Moet wat standaard wachtwoorden gaan veranderen in veiligere versies.

Met speciale dank aan Henk Struik voor zijn tekstbijdrage en Dirk Bakker voor zijn fraaie foto’s. Beiden zijn lid van Themakring Communicatie van de VBA.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection