• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA-lid Almere City FC wint Flevopenning Participatie
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA-lid Almere City FC wint Flevopenning Participatie
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA-lid Almere City FC wint Flevopenning Participatie
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA-lid Almere City FC wint Flevopenning Participatie

VBA-lid Almere City FC wint Flevopenning Participatie

Vereniging Bedrijfskring Almere is trots op VBA-lid Almere City FC. Vrijdag 21 februari wonnen zij de prijs voor Participatieonderneming 2020. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het zeer druk bezochte ondernemersgala van stichting Flevopenning. Met de Flevopenning Participatie krijgt Almere City FC waardering voor haar excellente bijdragen aan de sociale thematieken in de regio. De prijs werd uitgereikt door Cedris-voorzitter Job Cohen en de voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), de Almeerse wethouder Froukje de Jonge.

Participatie
John Bes, directeur van Almere City FC, viel zijn MVO-manager in de armen toen Job Cohen de naam van de Almeerse voetbalclub noemde. Almere City FC kreeg de Flevopenning Participatie wegens de bijdrage die de club levert aan de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland. Vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & the City’ worden er projecten georganiseerd waarbij inclusiviteit in brede zin een grote rol speelt. Daarbij worden bedrijven en instellingen in de omvangrijke businessclub in toenemende mate actief betrokken.

Toponderneming
Niet alleen Almere City FC viel in de prijzen. Suplacon BV uit Emmeloord won de Flevopenning Toponderneming 2020. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland reikte deze begeerde Flevolandse onderscheiding samen met MKB Nederland voorzitter Jacco Vonhof uit. Jan-Nico Appelman zei over Suplacon Plaatbewerking dat de jury vooral onder de indruk was van het personeelsmanagement van Suplacon, waarbij onder meer vitaliteit en scholing als strategie ingezet worden voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. “Plaatbewerking lijkt op het eerste gezicht een traditionele sector, maar achter de voorgevel ontvouwt zich een onderneming die zich onderscheidt door toepassing van duurzame en innovatieve processen”, zei Jan-Nico Appelman. Jacco Vonhof, die de plaats van verhinderde premier Mark Rutte in nam, die wegens EU-onderhandelingen in Brussel verbleef, voegde daaraan toe dat hij bewondering heeft voor de wijze waarop Suplacon bijdraagt aan de groei in de regio. Via het onlangs opgerichte innovatiecluster zoekt Suplacon verbinding met spelers uit de eigen sector, onderwijs en overheid.

Comakership
De Windesheim Flevopenning Comakership ging dit jaar naar Ellen de Bruin die voor haar afstuderen een Comakership liep bij de farmaceutische organisatie Abbott Biologicals. De Windesheim studente kreeg de Flevopenning uit handen van Elly van Wageningen, juryvoorzitter en wethouder in Lelystad.

Ellen de Bruin was zelf niet aanwezig. Zij verbleef in Oostenrijk, maar de aanwezigen konden dankzij een Skype-verbinding op de grote videoschermen haar blijdschap zien toen Elly van Wageningen haar naam noemde. Ellen deed bij Abbott Biologicals onderzoek naar een groot procesmatig vraagstuk. Zij interviewde daarvoor zoveel mogelijk betrokkenen en bracht haar advies uit dat inmiddels is geïmplementeerd en Abbott enorme tijdswinst oplevert. Elly van Wageningen zei dat daarmee de meerwaarde van dit Comakership voor het bedrijf direct duidelijk werd aangetoond.

Lelystad Airport
De 16e editie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen vond plaats op Lelystad Airport, waar de nieuwe passagiersterminal voor de gelegenheid was omgebouwd om 650 bezoekers een plaatsje aan tafel te bieden. Zij waren er getuige dat de genomineerden en uiteindelijke winnaars flink in de schijnwerpers werden gezet. De avond werd op professionele wijze gepresenteerd door Diana Matroos, o.a. bekend van Buitenhof (VPRO, AVROTROS en BNNVARA), BNR Nieuwsradio en RTL Nieuwsshow.

Dronten gastheer
In 2021 is Dronten de gastheer van de 17e editie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen.

Foto: Fotostudio Wierd

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection